Japanse pepermunt olie (Mentha arvensis var. piperascens)

Deze komt wat eigenschappen, toepassingen en dosering vrijwel overeen met de Italiaanse Pepermunt olie  (Mentha piperita)
De belangrijkste verschillen tussen Japanse en de Italiaanse pepermunt olie zijn:

De Japanse pepermunt 
- heeft een meer kamferachtig aroma
- bevat meer menthol (50% tot 70%, in sommige gevallen tot 90%)
-  is een belangrijke bron van menthol voor farmaceutische en andere doeleinden
- een gedeelte van de menthol wordt aan de olie onttrokken
- na verwijdering van menthol wordt de olie op de markt gebracht als "Gerectificeerde Japanse Pepermunt" 

Deze gerectificeerdeJjapanse pepermunt olie bevat :

30% tot 45% menthol,
17% tot 35% menthon,
5% tot 13% menthyl acetaat,
2% tot 5% limoneen,
2.5% tot 4% neomenthol.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2020 shop.wasnoot.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel